4 пилешки гърди
50 гр. краве масло
2 скилидки чесън
1 глава лук
400 гр. ориз
1,2 л пилешки бульон
50 гр. стафиди
50 гр. бадеми
щипка канела
щипка кориандър
щипка кардамон
3 карамфилчета
щипка кимион
щипка шафран
1 дафинов лист
1/2 ч.л. настъргано индийско орехче
за поднасяне:
Запържете в олиото и маслото нарязаните пилешки гърди, заедно със счукания чесън и подправките (без шафрана и дафиновия лист). Извадете пилешкото и добавете ситно нарязания лук и запържете още 2 минути. Добавете ориза, пилешкия бульон, шафрана и дафиновия лист и кипнете. Сложете пилешкото при ориза и задушете на слаб огън 15 минути. Прибавете стафидите и бадемите и варете още 10 минути. Нарежете лука за поднасяне на кръгчета и изпържете. Украсете ястието с тях.