Пиле Бомбай

вход през zajenata.bg
Пиле Бомбай
admin
Добавена от: admin
47126
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1,5 кг пиле
Марината за пилето:
3-4 скилидки чесън
1 супена лъжица чубрица или чили
1 супена лъжица настърган пресен джинджифил или на върха на чаена лъжичка смлян сух
1 чаена лъжичка смлян кимион
1 чаена лъжичка гарам масала (индийска подправка)
1 чаена лъжичка куркума
2 чаени лъжички сол
2 супени лъжици кисело мляко
1 супена лъжица пюре от домати
1-2 лимона
За соса:
3 супени лъжици бял винен оцет
3 супени лъжици сос Уорчестър
на върха на чаена лъжичка канела
1 глава червен лук
10 карамфилчета
3 супени лъжици брашно
500 мл течност т.е. маринатата от пилето с вода
За картофи Бомбай:
1 кг картофи
морска сол и смлян черен пипер
1 лимон
3-4 супени лъжици зехтин
3 скилидки чесън
на върха на чаена лъжичка кимион, гарам масала и куркума
1 супена лъжица чубрица или нарязана люта чушка
2-3 домата
1 супена лъжица сух кориандър или няколко листа пресен
30 гр. масло и малко зехтин

1. Нарежете чесъна за марината, добавете сока от 1 лимон, кората от лимона и всичко това смесете с другите съставки. С маринатата намажете добре пилето и го оставете в купа в хладилника за няколко часа. 
2. Втория лимон сварете леко във вода, набоден с вилица на няколко места, и го пъхнете в пилето. 
3. В тавата за печене смесете съставките за соса като лукът е нарязан на тънки филийки. Може да прибавите и пръчка канела. 
4. Поставете пилето в соса и печете на 200 градуса в предварително загрята фурна около 80 минути. Докато се пече пилето, може да го заливате сос соса, както и да го въртите в тавата. В края на готвенето сложете няколко стръка кориандър. 
5. Обелете картофите и ги нарежете на половинки. Подредете ги в тава за печене заедно с доматите, нарязани на парчета, а ако имате чери домати - на половинки. 
6. Маслото разтопете и смесете със зехтина и останалите подправки. Залейте картофите и нарязаните домати със соса и добре го втрийте с ръка в картофите. Смачкайте чесъна с нож и го прибавете в тавата. Печете на 200 градуса. 
Поднесете картофите като гарнитура към пилето.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft