Предлагаме ви да опитате една необичайна рецепта - пиле в ананас по френски . Хитрината на ястието е, че месото и зеленчуците се запичат в половин пресен ананас, което придава на ястието богат екзотичен вкус, достоен и за царска трапеза! Приготвя се сравнително лесно, след като първо си набавите необходимите продукти:
Пиле в ананас по френски
Продукти:
- 1 ананас
- 1 бр. пилешки гърди
- 150 г кашкавал
- 1 домат
- Сол и смлян черен пипер (на вкус)
Приготвяне:
Първо, трябва да купите голям, идеално узрял ананас. Когато избирате, обърнете внимание на "короната" на листата (тя трябва да е непокътната) и здравата дръжка.
Обърнете внимание и на миризмата на ананаса. Трябва да е леко сладка, но в никакъв случай прекалено силна, тъй като силната миризма показва началото на ферментацията. Кората на плода трябва да е плътна. Липсата на миризма показва, че плодът е неузрял. Напълно безполезно е да купувате неузрял ананас и да очаквате той да узрее у дома.
Нарежете ананаса наполовина. Отстранете пулпата от ананаса. Първо я нарежете с нож и след това я извадете с лъжица.
Нарежете пилето на филийки с дебелина около 0,5 см, доматите нарежете на тънки кръгчета. Месото на ананаса също нарежете на филийки. Това, което остава от пулпата, може да се изяде или да се добави към празнични десерти. Месото се овкусява със сол и смлян черен пипер на вкус.
Подредете пилето, доматите и резенчетата ананас вътре в половинките ананас. Ако сте купили доста голям ананас, може да ви трябват 2бр.
Увийте половинките ананас в термоустойчиво фолио. Оставете самия връх отворен.
Пече се в загрята на 180 градуса фурна за 40 минути. 10 минути преди края на готвенето поръсете ястието с настърган кашкавал.
Това е всичко: ястието е готово. Ястието се сервира най-добре горещо: ще бъде още по-вкусно и ароматно.
Да ви е сладко!