3-4 броя пилешки филета или гърди
1 компот от ананас - плода и сока
2 с.л. натурално нишесте
1/2 чаша пилешки бульон
40-50 гр. масло
1/2 ч.л. захар
няколко капки сос Табаско
1 с.л. лимонов сок
Предварително изпечете пилешкото на скара или във фурна до готовност. През това време отделете 1 ч.ч. от ананасовия сок и го кипнете в тенджерка. Размийте нишестето с бульона и го добавете към компота, така че да се сгъсти на сос. Овкусете с кубче масло, 1/2 ч.л. захар, няколко капки Табаско и лимоновия сок. Добавете сол на вкус. Изпечените филета (гърди) поставете върху лист алуминиево фолио, намажете с останалото масло и върху им подредете парченца от плода на ананаса. Посолете на вкус, след което завийте фолиото внимателно около пилешкото и пъхнете в загрята фурна, за да се затопли месото и да се овкуси от ананаса. Поднесете филетата, залети със соса.