Наистина ми хареса тази рецепта по няколко причини. Първо, пилето в буркан се приготвя изключително в сока си, което означава, че няма излишни мазнини и между другото няма вода.
Това пиле не е пържено, а по-скоро задушено, както в тенджера.
Може би ще се превърне в едно от любимите ви ястия!
съставки:
пиле - 1 бр. (изберете около 1,5 - 2 кг)
черен пипер
сладък пипер
дафинови листа
сол
лук - 1 голяма глава
картофи, чушки - можете да добавите и да разнообразите голямо разнообразие от зеленчуци
И, разбира се, ще ни трябва три-литров буркан 1 бр. И капачка
Метод за приготвяне:
Нарежете зеленчуците, пилето на части и просто започнете да го слагате в чистия буркан.
Трябва да подредите всичко на слоеве. Това е, първо пилешко - сол, добавете подправки, след това наредете зеленчуков слой и отново месо. Е, и така нататък.
Без мазнини, не се добавя вода в буркана. Просто го поставете, както е описано по-горе!
Сега извадете капака и покрийте буркана. Между другото, може да бъде заменен с фолио.
Още нещо важно!
Пилето трябва да се постави в студена фурна върху тава за печене или на скара.
Сега нагласяваме фурната на 180-200 градуса и отиваме да си починем за час и половина. Пилето само ще се сготви, оставяйки на всички у дома просто невероятен аромат!
Не забравяйте, че ако пилето ви е много голямо, тогава трябва да вземете по-малко зеленчуци, в противен случай всичко няма да може да се побере. Ако е малко, добавете още малко зеленчуци.
Що се отнася до вариациите по темата за зеленчуците: това може да бъде зеле, картофи, зеле с картофи и моркови. Можете да добавите няколко парчета портокал или лимон, както и сушени сини сливи. Като цяло пространството за въображение е огромно! Можете да добавите няколко луковици чесън - кой обича.
Е, вкусни фантазии!)) Бон апетит!