Пиле в златна марината

вход през zajenata.bg
Пиле в златна марината
admin
Добавена от: admin
61425
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За марнатата:
4 супени лъжици мед
2 супени лъжици шери (или сухо бяло вино)
1 чаена лъжичка смлени семена от кардамон
За пилето:
6 парчета пилешки гърди или цяло пиле, но нарязано
2 супени лъжици зехтин
Сокът от 1 лимон
Сол и пипер 

Фурната се загрява предварително на 280 градуса. Медът се затопля, разбърква се с виното, кардамона и пипера. Пилешкото се подрежда в дълбок съд и се залива с маринатата. Покрива се с найлон и се остави да престои 30 минути на стайна температура, за да поеме добре маринатата. Зехтинът се загрява в голям тиган на средно висока температура. Пилето се запържва до златисто.
В тава се подреждат резени лимон, а върху тях се поставят парчетата пилешко. Всяко парче месо се намазва добре с маринатата и се добавят сол и черен пипер. Пече се около 15-20 минути. След изпичане се оставя 10 минути да изстине. Маринатата от тавата се изсипва с сосиера. Пилето се поднася с гарнитура по желание и соса.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft