Пиле в златна марината
5 Март 2012
61425
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Фурната се загрява предварително на 280 градуса. Медът се затопля, разбърква се с виното, кардамона и пипера. Пилешкото се подрежда в дълбок съд и се залива с маринатата. Покрива се с найлон и се остави да престои 30 минути на стайна температура, за да поеме добре маринатата. Зехтинът се загрява в голям тиган на средно висока температура. Пилето се запържва до златисто.
В тава се подреждат резени лимон, а върху тях се поставят парчетата пилешко. Всяко парче месо се намазва добре с маринатата и се добавят сол и черен пипер. Пече се около 15-20 минути. След изпичане се оставя 10 минути да изстине. Маринатата от тавата се изсипва с сосиера. Пилето се поднася с гарнитура по желание и соса.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари