Пиле в лозови листа

вход през zajenata.bg
Пиле в лозови листа
admin
Добавена от: admin
14340
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 пиле
30 скилидки чесън
1 стрък целина
4 с.л. зехтин
3 стръкчета магданоз
черен пипер
сол
1 опак. лозови листа
50 г масло
1/2 ч.ч. бяло вино
Време: 60 минути

Пилето (1 бр) се разделя на 8 порционни парчета, посолява се и се подправя с черния пипер и се пържи в зехтина (4 с.л.) до златисто. След това в кръгла тава се постилат лозовите листа (1 опак.). Разполагат се така по края на тавата, че да могат да се обърнат. Маслото (50 г) се нарязва на малки парченца и се нарежда върху лозовите листа. Поръсва се с част от ситно нарязания и счукан със сол чесън (30 скилидки). Отгоре се слагат порциите кокоше месо. Поръсват се с чесън, парченца масло, ситно нарязани магданоз и целина. Заливат се с бялото вино (1/2 ч.ч.) и се покриват плътно с лозови листа, така че да не прониква въздух. Пече се на фурна 40 минути.
Преди да се поднесе, лозовите листа отгоре се отстраняват. Консумира се топло.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft