1 пиле
30 скилидки чесън
1 стрък целина
4 с.л. зехтин
3 стръкчета магданоз
черен пипер
сол
1 опак. лозови листа
50 г масло
1/2 ч.ч. бяло вино
Време: 60 минути
Пилето (1 бр) се разделя на 8 порционни парчета, посолява се и се подправя с черния пипер и се пържи в зехтина (4 с.л.) до златисто. След това в кръгла тава се постилат лозовите листа (1 опак.). Разполагат се така по края на тавата, че да могат да се обърнат. Маслото (50 г) се нарязва на малки парченца и се нарежда върху лозовите листа. Поръсва се с част от ситно нарязания и счукан със сол чесън (30 скилидки). Отгоре се слагат порциите кокоше месо. Поръсват се с чесън, парченца масло, ситно нарязани магданоз и целина. Заливат се с бялото вино (1/2 ч.ч.) и се покриват плътно с лозови листа, така че да не прониква въздух. Пече се на фурна 40 минути.
Преди да се поднесе, лозовите листа отгоре се отстраняват. Консумира се топло.