6 бр. готови палачинки
1 пушено или варено пилешко бутче
200 гр. гъби
25 гр. масло
3-4 кисели краставички
1 малка кофичка сметана
200 гр. кашкавал
1 ч.ч. прясно мляко
2 с.л. брашно /без връх/
50 гр. масло
копър
Нарязаните гъби се задушават в масло. Киселите краставички се нарязват на кубчета, кашкавалът се настъргва, пилешкото месо се нарязва.
Приготвя се сос бешамел:
Маслото се загрява в тиган, отгоре се поръсва брашното и леко се запържва. Налива се прясното мляко и се бърка интензивно, така че да не се образуват бучки. Когато сосът се сгъсти, се маха от огъня.
Всички продукти се смесват със соса Бешамел, като се остави малко кашкавал за наръсване.
В края на всяка палачинката се слага от сместа, завива на руло или на четири и се слага в тава намазана с масло. Подредените палачинки се поръсват с кашкавал и се запичат леко.