Пиле в сос Маринара

вход през zajenata.bg
Пиле в сос Маринара
admin
Добавена от: admin
22013
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

8 супени лъжици зехтин
4 скилидки чесън, нарязани на ситно
3 лукчета шалот, обелени и нарязани на ситно
900 гр смачкани домати от консерва
2 супени лъжици сушен риган
1/4 чаена лъжичка смлян червен пипер
1/2 чаша нарязан пресен босилек
3/4 чаша галета
3/4 чаша настърган пармезан
1/2 чаша брашно
2 големи яйца, разбити
9 обезкостени пилешки кълки със или без кожа (ако парчета са едри, след това се режат наполовина)
3/4 чаша нарязано на тънки филийки сирене Моцарела

Загрейте 4 супени лъжици зехтин в голям дълбок тиган на средна топлина. Добавете чесъна и лука и пържете, докато омекнат - около 4 минути. Добавете доматите, ригана и червения пипер. Оставете да къкри, докато сос се сгъсти - около 10 минути. Добавете босилека, поръсете със сол и черен пипер на вкус и разбъркайте. Оставете настрана.
Смелете заедно галетата и пармезана и поставете в малка купичка. Поставете брашното и разбитите яйца в отделни плитки купички. Овалвайте парчетата пиле първо в брашно, после яйца, накрая сместа с галета.
Загрейте фурната до 180 °С.
Загрейте останалия зехтин в голям тиган на котлона на средно-висока температура. Поставейте пилешките парчета в тигана и пържете до златисто от всички страни - около 4 мин от всяка страна. Готовите парчета изваждайте от тигана и подреждайте в керамична тавичка за печене. Разпределете соса върху пилешкото и поръсете с моцарела. Печете за 10 минути, докато сиренето се разтопи (може вместо на фурна, да използвате микровълнова на висока температура за 20 секунди).

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft