8 пилешки бутчета с костта и кожата
3 с.л. зехтин
500 гр. чери доматчета
½ чаша маслини без костилки
6 дребни лукчета, обелени и нарязани на половинки
3 стръка прясна мащерка
едра сол и прясно смлян черен пипер
сирене
Загрейте фурната на 180 градуса. В голяма купа смесете пилешкото, зехтина, чери доматчетата, маслините, лука и мащерката. Поръсете със сол и пипер и объркайте леко. Сложете сместа с домати и пилешко (с кожата нагоре) на един пласт в голяма тавичка, покрита с алуминиево фолио. Запечете за 35-40 минути. Щом пилето е готово, извадете от фурната и прехвърлете върху плато. Покрийте леко с фолио и дръжте на топло място. Върнете зеленчуците във фурната и запечете за 10 минути. Прехвърлете зеленчуците заедно със сока от печенето им в съда с пилето и украсете със сиренето. Дръжте ястието във фолиото до сервирането, за да се запази топло.