3 бр. пилешки гърди, без кожа и кост - разрязани на половина по дължина и изтънени
1/3 чаша брашно
3 с.л. олио
2 с.л. масло
1 кофичка пресни гъби, нарязани (около 225 гр.)
1/2 чаша шери или сухо бяло вино
1 малка консерва кондензирана гъбена супа (или същото количество гъбена супа, приготвена от пакетче)
1/2 чаша пълномаслено прясно мляко
6 резена кашкавал или меко сирене (тип Моцарела)
3 с.л. нарязан пресен магданоз
сол и черен пипер
Поръсете двете страни на пилешкото със сол и черен пипер, след което оваляйте леко в брашно, така че да се покрие равномерно. Изтупайте излишното брашно! Сложете олиото в тиган и запържете пилешкото на порции от двете страни, докато се зачерви приятно. Прехвърлете готовите филета в тавичка за печене. Прибавете в същия тиган маслото и оставете да се разтопи на умерен огън. Сложете вътре гъбите, подправете със сол и пипер и ги запържете до златисто. Сипете вътре виното и гответе още минута-две. Добавете и гъбената супа и млякото и разбъркайте всичко добре. Излейте получения сос върху пилешките гърди, след което ги запечете във фурната за 30-тина минути. Извадете и покрийте всяко филе с резен от кашкавала. Върнете тавата във фурната и печете ястието непокрито 1-2 минути, докато сиренето се зачерви. Извадете от фурната и оставете да се поохлади. Поръсете с нарязания магданоз и сервирайте!