2 пилешки пържоли
300 гр. шунка
200 гр. кисели краставички
200 гр. готварска сметана
5 триъгълничета топено сирене
половин пакетче масло
1 щипка черен пипер
сол на вкус
Маслото се слага в тенджера или по-дълбок тиган и се разтопява. Месото се нарязва на средно дебели ленти (жулиени) и се прибавя при маслото. Пържи се до побеляване. После се прибавят поетапно краставичките и шунката, нарязани също на ленти. Бърка се за 3-4 минути. Добавя се и топеното сирене и се готви до разтопяването му. Накрая се сипва сметаната и ястието се подправя с черен пипер и сол на вкус. Бърка се до желаната гъстота.
По желание може да прехвърлите така приготвеното пилешко в йенски (или друг огнеупорен) съд, да поръсите всичко с кашкавал и да запечете до зачервяване!