Пиле Кентъки

вход през zajenata.bg
Пиле Кентъки
admin
Добавена от: admin
39506
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

10 пилешки бутчета 
150 гр. масло или маргарин 
300 гр. настъргано твърдо сирене или кашкавал
1 пълна чаена лъжичка Вегета или подобна подправка 
3 пълни супени лъжици галета

Включете фурната и я оставете да загрее до 180 градуса. 
Почистете пилешките бутчета от кожата, не е нужно да ги солите.  
Разтопете маслото в малък тиган за сос. 
В по-голяма купа настържете сиренето/кашкавала, добавете Вегетата и галетата и разбъркайте съставките с ръце.


Вземете парче месо и го потопете в купата с разтопено масло, обърнете от всички страни, така че да се намаже равномерно, след което прехвърлете в купата с настъргания кашкавал.


Оваляйте така всяко бутче съответно в мазнината и сместа със сирене, галета и подправки. 
Поставете пилето в тавичка, не е необходимо намазване.


Когато цялото месо е подредено в тавата, залейте го с останалата част от разтопеното масло, а след това го поръсете с останалата част от сместа със сирене, галета и подправки. Пъхнете пилешкото в предварително загрята фурна и печете около 50 минути, или докато покафенее приятно.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft