2 с.л. масло
2 с.л. олио
1 глава лук (ситно нарязан)
2-3 скилидки чесън (ситно нарязани или счукани)
1 чаена лъжичка смлян джинджифил
1 чаена лъжичка нарязан пресен магданоз
1 чаена лъжичка лют червен пипер
1 супена лъжица смлени бадеми
2-3 супени лъжици кетчуп или доматен сос
500-600 г пилешки гърди (нарязани на кубчета от 2 см)
250 мл кисело мляко
сол и черен пипер (ако е необходимо)
В по-дълбок тиган загрейте олиото и маслото, а след това добавете лука и задушете, докато омекне. Към края на пърженето добавете чесъна, джинджифила, червения пипер и магданоза и се разбърква на котлона за още 30 секунди.
Прибавете бадемите и доматения сос и запържете още 2-3 минути, така че сосът да поеме подправките. Към края добавете парчетата месо и запържете, докато пилешките хапки се оцветят в златисто-кафяво.
3.Щом пилето се позадуши, добавете киселото мляко, похлупете съда и го оставете да къкри на бавен огън, докато пилешкото омекне напълно. Поднесете ястието топло.