За пилето:
500 гр. обезкостени пилешки гърди
1 белтък
1 с. л. царевично нишесте
За соса:
1 ч. л. пикантен сос
4 с. л. соев сос
2 ч. л. сухо шери
2 ч. л. червен винен оцет
1 ч. ч. пилешки бульон
2 ч. л. сусамено олио
4 ч. л. царевично нишесте
За зеленчуците:
8 стръка зелен лук (нарязани на ситно)
1 средно голяма зелена или червена пиперка (нарязана на ивици)
1/4 ч. ч. моркови (нарязани на тънки филийки под наклон)
1/4 ч. ч. гъби (нарязани на филийки)
1 ч. ч. фъстъци
5 сушени люти червени пиперки
3 с. л. фъстъчено олио
1/4 ч. л. червен пипер
Нарежете пилето на парченца с големина на нокът. Смесете с нишестето и белтъка в малка купа. Разтърсете купата, за да полепнат добре по пилето и оставете настрани.
Смесете съставките за соса и ги оставете настрани.
Загрейте фъстъченото олио в уок или тиган на умерено-висока температура. Прибавете пилето и сушените червени пиперки и пържете като бъркате непрекъснато около 4 мин. Извадете пилето с дупчена лъжица и прецедете върху кухненска хартия.
Добавете още олио в тигана (ако е необходимо). Запържете в него като бъркате непрекъснато лука, пиперката, морковите и червения пипер за 30 сек. Прибавете гъбите и пържете още 1 мин. Прибавете пилето и пържете като бъркате още 1 мин. Прибавете соса и варете докато се затопли и се сгъсти. Прибавете фъстъците и разбъркайте. Сервирайте върху легло от ориз.