1 пиле
2 лъжици олио
20 г масло
2 големи домата
1 лъжица доматена салца
1 чаша бяло вино
1 чаша телешки бульон
12 гъби
1 скилидка чесън
10 малки главички лук
20 маслини
1 лъжица нарязан магданоз
майорана
черен пипер
сол
Нарязваме пилето на порции и ги изпържваме в масло, изваждаме порциите, а в останалото масло изпържваме счукания чесън и доматената салца и наливаме виното и бульона. Прибавяме попарените, обелени и нарязани домати, черен пипер, сол, майорана, порциите пиле и задушаваме под похлупак на тих огън. Изпържваме гъбите и лукчетата в масло, изваждаме костилките от маслините и ги прибавяме към ястието около половин час преди снемането му от огъня. Поднасяме пилето в дълбоки чинии, поръсено със ситно нарязан магданоз.