Пиле на тиган с ароматни гъби

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Пиле на тиган с ароматни гъби
Пиле на тиган с ароматни гъби
admin
Добавена от: admin
78167
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 с.л. зехтин
500 гр. пилешко филе (или обезкостени пилешки бутчета)
брашно
50 гр. кубети или начупен сухар
300 гр. дребни гъби печурки
2 големи глави лук, нарязани
250 мл пилешки бульон
1 с.л. бял винен оцет
50 гр. замразен грах
малка връзка магданоз, нарязан на ситно

Загрейте 1 с.л. зехтин в голям тиган. Подправете пилешкото и го поръсете с брашно, след това го запържете до покафеняване в зехтина от всички страни. Извадете пилето от тигана и запържете гъбите и кубетите (сухара), докато омекнат, след това извадете и тях.
Сложете в тигана другата лъжица зехтин и запържете лука за около 5 минути. Добавете бульона и оцета и ги възварете за минута-две. Върнете вътре пилешкото, гъбите и сухара и гответе около 15 минути. Накрая прибавете граха и магданоза и задушавайте още няколко минутки. Поднесете ястието топло, по желание - с гарнитура от варени картофи!  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft