Пиле на тиган с ароматни гъби
15 Май 2013
78167
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Загрейте 1 с.л. зехтин в голям тиган. Подправете пилешкото и го поръсете с брашно, след това го запържете до покафеняване в зехтина от всички страни. Извадете пилето от тигана и запържете гъбите и кубетите (сухара), докато омекнат, след това извадете и тях.
Сложете в тигана другата лъжица зехтин и запържете лука за около 5 минути. Добавете бульона и оцета и ги възварете за минута-две. Върнете вътре пилешкото, гъбите и сухара и гответе около 15 минути. Накрая прибавете граха и магданоза и задушавайте още няколко минутки. Поднесете ястието топло, по желание - с гарнитура от варени картофи!
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари