обезкостени пилешки гърди без кожа
зехтин
1 с.л. масло
2-4 с.л. брашно, подправено със сол и черен пипер
2-4 стръка пресен лук, нарязан на ситно
сол и черен пипер на вкус
2 скилидки чесън, нарязани на много ситно
1/4 чаша бяло вино
1/4 - 1/2 чаша пилешки бульон
1 тарелка гъби (печурки или друг вид), измити и нарязани
1 с.л. готварска сметана
магданоз
В дълбок тиган загрейте зехтина и маслото. Подсушете пилешките гърди и ги поръсете леко с овкусеното брашно. Сложете нарязания лук в тигана и го задушете до омекване, добавете чесъна и задушавайте още 2 минути, така че да не загори чесънът. Избутайте лукът и чесънът в единия край на тигана и добавете пилешкото. Гответе гърдите, докато станат приятно златисти на цвят от двете страни. Поръсете с нарязан магданоз. Добавете бялото вино и пилешкия бульон. Възварете ястието и намалете огъня, така че да закъкри. Прибавете гъбите, покрийте отчасти пилето с капак и оставете соса и гъбите да поврат около пилешките гърди, докато пилето се свари до готовност.
След като пилето е готово, извадете го върху чиния за сервиране и покрийте. Добавете сметаната към соса и разбъркайте внимателно, докато се смесят. Излейте соса върху пилешкото и го оставете 5 минути, да поеме от аромата на гъбите. Непосредствено преди поднасяне наръсете отгоре прясно нарязан магданоз.