1 пиле
2-3 с. л. червен пипер
4 с. л. олио
1 глава кромид лук
2 зелени чушки
2 червени чушки
200 г пресни печурки
300 г домати
150 мл течна сметана
1 ч. л. сух естрагон
Чушките се нарязват на тънки лентички, лукът - наситно.
Лукът се сотира за 2-3 минути в тенджера със сгорещено олио, прибавят се чушките и след още няколко минути се налива малко вода.
Запържените зеленчуци се овкусяват с червен пипер и се разбъркват. Добавят се печурките (цели) и се оставя да къкри на слаб огън около 10 минути.
Пилето се обезкостява, кожата се отстранява и месото се нарязва на кубчета.
Месото се сипва в тенджерата и се долива още малко вода.
Ястието се посолява и се оставя да къкри 10-15 минути.
След това се прибавят обелените, почистени от семето и нарязани на малки кубчета домати.
Ястието се подправя с естрагон, залива се със сметаната и се оставя на огъня още около 10 минути.