6 бр. пилешки бутчета (с кожата и костта)
200 гр. чоризо (пикантна наденица), нарязано
2 големи консерви (по 390 гр.) маслен боб, отцеден
1 чаша бяло вино
1 чаша пилешки бульон
2 средно големи стръка праз, нарязани
1 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. лют пипер
щипка шафран
1 глава лук, нарязана
1 глава чесън, смлян
4 стръка мащерка плюс още малко за украса
сол и черен пипер
зехтин
В голям тиган сложете малко зехтин и запържете пилето до покафеняване от двете страни. Извадете го от тигана и оставете настрана. Сложете в тигана чоризото и гответе, бъркайки, 2 минути, след което извадете и него и оставете настрана. Добавете в тигана нарязания лук, чесъна и праза и ги задушете в останалата мазнина. Прибавете червения пипер, шафрана, мащерката, виното, пилешкия бульон, лютия пипер, отделените пиле и чоризо. Оставете сместа да заври, след това намалете огъня и оставете ястието да къкри в покрит съд за 30 минути.
Добавете отцедения боб и гответе на бавен огън още 10 минути. Подправете със сол и черен пипер и поднесете ястието топло!