Пиле по карибски с ананасова салса

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Пиле по карибски с ананасова салса
Пиле по карибски с ананасова салса
admin
Добавена от: admin
14332
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За пилето:
1 1/4 ч.чаши зърнена закуска с фибри (корнфлейкс)
2 ч.л. смес от подправки (суха)
4 обезкостени пилешки гърди без кожа (около половин килограм)
1/2 ч.чаша прясно мляко с висока масленост
2 ч.лъжички Дижонска горчица
1/2 ч.лъжички сос от червени пиперки
За ананасовата салса:
1 консерва ананас на парченца в собствен сос, неотцедена
1/4 ч.чаша накълцани червени чушки
1/4 ч.чаша накълцани кайсии или папая (според вкуса)
1 ч.лъжички ситно нарязан пресен кориандър
1 ч.л. захар
1 ч.л. лимонов сок
 

Загрейте предварително фурната на 200 градуса. Намажете плитка тавичка с мазнина (или напръскайте със спрей за печене). Поставете корнфлейкса в найлонов залепващ се плик; залепете плика и счукайте леко флейкса с точилка или чук за пържоли (или просто смелете сместа в кухненски робот). Прехвърлете корнфлейкса в плитка чиния. Размесете с подправките и разбъркайте добре.
В голям найлонов плик за свежо съхранение поставете пилето, млякото, горчицата и чушковия сос. Запечатайте плика; разклатете добре. Отстранете пилето от плика; покрийте добре със сместа от флейкса и подправките. Прехвърлете върху тавичката.
Печете гърдите 14 - 16 минути, или докато от разрез в най-дебелата част на пилето излиза светъл сок. Междувременно, в малка купа смесете съставките за салсата. Покрийте купата; сложете в хладилник до сервирането. Поднесете пилето със салсата.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft