Пиле по корсикански
22 Декември 2011
13174
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Пилето се изчиства и се нарязва на парчета.
В тенджера се запържва сланината, нарязана на парчета и се прибавят гъбите (цели, ако са дребни, или нарязани, ако са едри), маслините, нарязани на парчета, доматите и картофите, нарязани на филийки и накрая пилешкото месо.
Ястието се залива с 1/2 чаша коняк и вода, колкото е необходимо, и се оставя да ври, докато месото омекне.
Може да се подправи с магданоз, черен пипер и сол на вкус, непосредствено преди да се свали от огъня.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари