1 бр. пиле
300 гр лук кромид стар
300 гр гъби печурки
200 гр моркови
200 мл вино червено
150 гр бекон
800 гр домати консерва
100 гр кисели краставички
2 стръка ч.л. мащерка
2 ск. чесън стар
2 бр. бахар зърна
1 бр. дафинов лист
1/4 вр. магданоз пресен
Пилето се нарязва на порционни парчета
В тиган се запържва беконът и се отделя настрани
Месото се запържва в същата мазнина, като ако е необходимо, може да се добави и олио и се слага в широка тенджера
В същия тиган се запържват и лука, морковите, една скилидка чесън и гъбите, които след това се добавят към пилешкото и бекона
Ястието се залива с вряща вода
След като поври десетина минути, се добавя виното
Прибавят се доматите, ситно нарязани или пасирани
Ястието се подправя с дафинов лист, бахар, сол на вкус, черен пипер на зърна и два стръка мащерка
Когато месото е почти готово, се добавят ситно нарязаните кисели краставички
Готовото ястие се поръсва с прясно смлян черен пипер, пасиран чесън и пресен магданоз
Поднася се с варен ориз
Забележка: В ястието може да се добавят и черни маслини