500-750 гр. пилешки бутчета, без кожа
2 с.л. зехтин
4 скилидки чесън, обелени и счукани
1-2 с.л. каперси
140 гр. нарязани гъби печурки
1 ч.л. сушен риган
1 ч.л. морска сол
прясно смлян черен пипер на вкус
1 чаша сухо бяло вино
420 гр. качествен доматен сос
Измийте добре пилешкото и подсушете с хартиена салфетка.
Загрейте зехтина в голям тиган на среден огън. Сложете пилето и леко го запържете за 5 минути. Намалете огъня. Добавете чесъна, каперсите, гъбите, ригана, солта и пипера и разбъркайте добре. Оставете пилешкото да поеме добре ароматите - около 10 минути. Добавете виното и оставете да се поизпари. След това прибавете доматения сос и 1/4 чаша вода и покрийте тигана с капак. Оставете ястието да къкри 40 минути, като разбърквате от време на време, докато доматеният сос се сгъсти, а пилето е напълно готово.