Пиле по Римски с каперси и гъби

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Пиле по Римски с каперси и гъби
Пиле по Римски с каперси и гъби
admin
Добавена от: admin
14601
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500-750 гр. пилешки бутчета, без кожа
2 с.л. зехтин
4 скилидки чесън, обелени и счукани
1-2 с.л. каперси
140 гр. нарязани гъби печурки
1 ч.л. сушен риган
1 ч.л. морска сол
прясно смлян черен пипер на вкус
1 чаша сухо бяло вино
420 гр. качествен доматен сос

Измийте добре пилешкото и подсушете с хартиена салфетка.
Загрейте зехтина в голям тиган на среден огън. Сложете пилето и леко го запържете за 5 минути. Намалете огъня. Добавете чесъна, каперсите, гъбите, ригана, солта и пипера и разбъркайте добре. Оставете пилешкото да поеме добре ароматите - около 10 минути. Добавете виното и оставете да се поизпари. След това прибавете доматения сос и 1/4 чаша вода и покрийте тигана с капак. Оставете ястието да къкри 40 минути, като разбърквате от време на време, докато доматеният сос се сгъсти, а пилето е напълно готово. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft