Всеки обича бързите и вкусни гозби . Е, днешната е по много и от двете.
Пиле под капак
Продукти:
Пиле (или само бутчета) - 1 кг
Лук - 3 глави
Светла бира - 1 чаша
Подправки (сол, пипер, подправки за пиле) - на вкус
Чесън - на вкус
Приготвяне:
Пилето, нарязано на порции (можете да използвате и само пилешки бутчета ), поръсете с подправки, сол, черен пипер и натъркайте със счукан чесън. Оставете за половин час. Лукът се нарязва на пръстени и се запържва в олио в тигана до златисто-кафяво. Избутайте лука към края на тигана, а в средата поставете пилешките парчета и ги запържете от двете страни за 6-7 минути. След това налейте вътре бирата и задушавайте пилето под капак за още 10-15 минути. Сервирайте направо в тигана. Страшно е вкусно, а още по-вкусен е сосът, който може да отопите с топъл бял хляб.