600 г пилешки гърди, обезкостени и нарязани на кубчета
250 г гъби, измити и нарязани на четвъртинки
100 г синьо сирене Рокфор
300 г заквасена сметана
100 мл джин
1 с.л. зехтин
15 г краве масло
1 с.л. микс от мерудии (мащерка, чубрица, майорана, босилек, розмарин, градински чай, естрагон и др.)
1 ч.л. дижонска горчица
млян шарен пипер и сол на вкус
листа от рукола за декорация
В тиган на умерен огън се запържва пилешкото месо в зехтина и маслото до получаване на лек златист цвят. Добавят се гъбите, джинът и миксът от подправки и се прихлупва. Готвенето трае около 25 минути.
Когато течността в тигана се е редуцирала до половината, се добавя синьото сирене и всичко се разбърква до пълното разтапяне на сиренето. Накрая се добавя заквасената сметана и пак се разбърква на много тих огън за около 5 мин. Добавят се сол и шарен пипер на вкус.
Ястието се сервира с гарнитура от бял и див ориз, подправен със сол, шарен пипер и 6-8 зърна хвойна и се украсява с листенца рукола или зелена подправка по избор.