Пиле Рокфор

вход през zajenata.bg
Пиле Рокфор
admin
Добавена от: admin
40854
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

600 г пилешки гърди, обезкостени и нарязани на кубчета

250 г гъби, измити и нарязани на четвъртинки

100 г синьо сирене Рокфор

300 г заквасена сметана

100 мл джин

1 с.л. зехтин

15 г краве масло

1 с.л. микс от мерудии (мащерка, чубрица, майорана, босилек, розмарин, градински чай, естрагон и др.)

1 ч.л. дижонска горчица

млян шарен пипер и сол на вкус

листа от рукола за декорация

В тиган на умерен огън се запържва пилешкото месо в зехтина и маслото до получаване на лек златист цвят. Добавят се гъбите, джинът и миксът от подправки и се прихлупва. Готвенето трае около 25 минути.

Когато течността в тигана се е редуцирала до половината, се добавя синьото сирене и всичко се разбърква до пълното разтапяне на сиренето. Накрая се добавя заквасената сметана и пак се разбърква на много тих огън за около 5 мин. Добавят се сол и шарен пипер на вкус.

Ястието се сервира с гарнитура от бял и див ориз, подправен със сол, шарен пипер и 6-8 зърна хвойна и се украсява с листенца рукола или зелена подправка по избор.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft