500 г пилешко филе
2 бр. моркови
1 бр. червена чушка
1 бр. зелена чушка
200 г ананас от консерва
100 г печено кашу
1 ч.л. джинджифил
няколко черни маслини без костилка
4-5 с.л. тъмен соев сос
1 ч.л. топинг карамел
няколко стръкчета кориандър
2 с.л. универсална подправка
олио за пържене (около 100 мл)
пресен лук (само зелената част) за украса
Пилето се нарязва на жулиенчета с дължина около 6 см. Овалват се в универсалната подправка и се пържат до полуготовност в сгорещеното олио. Нарязват се на ивици с дължина около 6 см чушките и морковите и се прибавят към пилето. Пърженето продължава на по-слаб огън. След няколко минути се прибавят разполовените маслини, джинджифилът и ананасът, залива се със соевия сос и карамела. Вари се около 5-6 минути, след което се прибавя кашуто, разбърква се добре и се сваля от огъня. Прибавя се и кориандърът, накъсан на по-едри парчета и леко се разбърква. Сервира се с бял ориз и леко поръсено със ситно нарязан пресен лук.