Пиле с ананас и кашу

вход през zajenata.bg
Пиле с ананас и кашу
admin
Добавена от: admin
54926
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 г пилешко филе
2 бр. моркови
1 бр. червена чушка
1 бр. зелена чушка
200 г ананас от консерва
100 г печено кашу
1 ч.л. джинджифил
няколко черни маслини без костилка
4-5 с.л. тъмен соев сос
1 ч.л. топинг карамел
няколко стръкчета кориандър
2 с.л. универсална подправка
олио за пържене (около 100 мл)
пресен лук (само зелената част) за украса

Пилето се нарязва на жулиенчета с дължина около 6 см. Овалват се в универсалната подправка и се пържат до полуготовност в сгорещеното олио. Нарязват се на ивици с дължина около 6 см чушките и морковите и се прибавят към пилето. Пърженето продължава на по-слаб огън. След няколко минути се прибавят разполовените маслини, джинджифилът и ананасът, залива се със соевия сос и карамела. Вари се около 5-6 минути, след което се прибавя кашуто, разбърква се добре и се сваля от огъня. Прибавя се и кориандърът, накъсан на по-едри парчета и леко се разбърква. Сервира се с бял ориз и леко поръсено със ситно нарязан пресен лук.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft