Пиле с бира и картофки
22 Декември 2011
126807
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Приготвя се марината от пресования чесън, майонезата, подправката за пиле и соевия сос. Намазва се пилето и се оставя в хладилника, за да поеме марината.
През това време се нарязва лукът на полумесеци, морковите се настъргват, а на обелените картофи се правят нарези.
Във вътрешността на пилето се пъха 3/4 лимон. На дъното на по-висок съд (тава) с капак, се слага лукът, отгоре рендосаните моркови, пилето и около него - картофите. Посоляват се картофите и се поръсва с черен пипер. Залива се с бирата. Слага се капака. Ястието се пече във фурна. 15-20 минути, преди да стане готово, се маха капакът, за да може пилето приятно да се зачерви.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари