
Пилето се измива добре и се порционира. Подсушава се с домакинска хартия и се изпържва до златисто в 1 с.л. олио. Овкусява е с мащерката, солта и черния пипер. Залива се с виното и се оставя да къкри в тигана, докато алкохолът изври напълно, след което към него се добавя медът и няколко с.л. вода и пилешкото се оставя да се задуши с тях 30-тина минути, като се бърка периодично. Готовото пиле се изважда от тигана в чиния. През това време се измиват и подсушават боровинките. Прехвърлят се заедно със стафидите в тигана (където е останал отцеденият от пилето сос) и се варят в соса няколко минути, докато се разпукат и разварят добре. Сосът се доовкусява (ако е необходимо) и в него се излива лимоновият сок.
Пилешкото се разпределя по чиниите и се поднася залято с боровинковия сос и украсено с нарязания кориандър.