Пиле с бял винен сос

вход през zajenata.bg
Пиле с бял винен сос
admin
Добавена от: admin
64411
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Загрейте зехтина в голям незалепващ тиган на силен огън и запържете вътре добре измитото пилешко. Извадете бутчетата и запазете отделената от пилето мазнина. В нея запържете нарязаните лук и чесън, като бъркате периодично, докато лукът омекне (около 2 минути). Добавете гъбите и задушете (като бъркате от време на време), докато зеленчуците омекнат. Добавете виното и сметаната и оставете сместа да заври. Щом това стане, намалете котлона и оставете ястието да къкри, докато сосът леко се редуцира (около 3-4 минути). Добавете бульона и бъркайте, докато се разтвори. Върнете пилешкото в тигана и оставете да покъкри в соса, покрито с капак, докато се свари напълно (20-тина минути). Добавете нарязания босилек и разбъркайте.

* За да сгъстите соса, варете го в непокрит тиган допълнителни 5-10 минути. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft