Загрейте зехтина в голям незалепващ тиган на силен огън и запържете вътре добре измитото пилешко. Извадете бутчетата и запазете отделената от пилето мазнина. В нея запържете нарязаните лук и чесън, като бъркате периодично, докато лукът омекне (около 2 минути). Добавете гъбите и задушете (като бъркате от време на време), докато зеленчуците омекнат. Добавете виното и сметаната и оставете сместа да заври. Щом това стане, намалете котлона и оставете ястието да къкри, докато сосът леко се редуцира (около 3-4 минути). Добавете бульона и бъркайте, докато се разтвори. Върнете пилешкото в тигана и оставете да покъкри в соса, покрито с капак, докато се свари напълно (20-тина минути). Добавете нарязания босилек и разбъркайте.
* За да сгъстите соса, варете го в непокрит тиган допълнителни 5-10 минути.