Пиле - универсален продукт, който се появява в рецептите на всяка домакиня. Универсалността на това месо е известна на всеки начален кулинарен специалист - някои подправки или тънкостите на готвенето му напълно променят вкуса на ястието.
И днес, редакторите ни ще ви споделят рецептата за пиле, мариновани в кисело мляко. Такова ястие ще украси всяка празнична трапеза и ще попадне право в списъка на най-простите и вкусни месни ястия.
Пиле в бял сос
Това ястие може да се приготви доста бързо. Така че пилето с кисело мляко във фурна се пече само за един час, след което получаваме меко, сочно и вкусно пиле, което ще украси масата по всяко време.
СЪСТАВКИ
1 цяло пиле или части от него
0,7 литра кисело мляко
подправки за пиле
сол, пипер на вкус
ПОДГОТОВКА
Пилешкото месо е добре измито, осолено, подправено. Тези манипулации могат да се извършват както с цялото пиле, така и с неговите части.
Поставете месото в дълбок съд и изсипете киселото мляко, за да покрие напълно пилето.
Маринованото месо е по-добре да преседи през цялата нощ. В краен случай, времето за марината може да бъде намалено до 2-3 часа.
Поставете пилето в тава, изсипете остатъците от марината и печете в предварително загрята фурна от 180 градуса за около 1 час.
Готовността на пилето е разпознаваема по златната коричка и меко, сочно месо, което лесно се пробива с клечка за зъби или вилица.
Печеното пиле трябва да се сервира горещо. Препоръчително е да украсите с листа от маруля.
Пилето мариновано в кисело мляко е готово, можете да поканите гостите и да се насладите на ароматното ястие. Бон апетит!
Едно добра ястие от месо ще освежи дори една оскъдна маса. Особено ако това е апетитно и ароматно пиле с хрупкава кора
Какви пилешки ястия обичате повече? Кажете ни в коментарите.