
Сложете решетката в центъра на фурната; загрейте до 150 градуса. Разпределете киноата върху покрита с хартия за печене тавичка и запечете, докато потъмнее леко - около 25-30 минути. Оставете да се охлади, след това пресипете в купа, като разтрошавате евентуално образувалите се бучки. Махнете хартията.
Увеличете фурната на 220 градуса. В голяма купа смесете горчицата и водата и смесете на паста. Добавете майонезата, меда и мащерката; подправете с черен пипер. Сложете в маринатата и го оваляйте равномерно с нея. Сложете решетка върху тавичката за печене. Потопете пилешкото в запечената киноа, като овалвате и двете страни, след това сложете върху решетката.
Поръсете пилешкото със зехтин и го запечете до готовност - 15-20 минути.
Гарнирайте пилето с пресни подправки, сметанов сосили натрошено козе сирене или сладък мармалад.