Пиле с коричка от киноа и горчица

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Пиле с коричка от киноа и горчица
Пиле с коричка от киноа и горчица
admin
Добавена от: admin
17716
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

3/4 чаша сварена киноа
4 бр. пилешки гърди, без кожата и костите (по около 170 гр.)
2 с.л. горчица на прах
2 с.л. вода
2 с.л. майонеза
1 ½ ч.л. мед
1 ч.л. нарязана прясна мащерка + още малко за гарниране
черен пипер
зехтин за намазване 

Сложете решетката в центъра на фурната; загрейте до 150 градуса. Разпределете киноата върху покрита с хартия за печене тавичка и запечете, докато потъмнее леко - около 25-30 минути. Оставете да се охлади, след това пресипете в купа, като разтрошавате евентуално образувалите се бучки. Махнете хартията.
Увеличете фурната на 220 градуса. В голяма купа смесете горчицата и водата и смесете на паста. Добавете майонезата, меда и мащерката; подправете с черен пипер. Сложете в маринатата и го оваляйте равномерно с нея. Сложете решетка върху тавичката за печене. Потопете пилешкото в запечената киноа, като овалвате и двете страни, след това сложете върху решетката.
Поръсете пилешкото със зехтин и го запечете до готовност - 15-20 минути.
Гарнирайте пилето с пресни подправки, сметанов сосили натрошено козе сирене или сладък мармалад.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft