Пиле с орехов сос
22 Декември 2011
4885
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Пилето се нарязва на порции, посолява се и се пържи. Орехите се мелят много ситно, и се месят с ръце (като тесто) докато не пусне олио. Олиото от орехите се запазва. Към орехите се прибавят куркумата, къри и сол и в тази смес се добавя студена вода докато стане на гъста каша. Охладеното изпържено пиле се слага в соса, а отгоре се поръсва с олиото от орехите (може и със смлени орехи).
Този сос може да се използва и за пържена риба.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари