Пилешки бутчета с ориз - едно от тези ястия, които се готвят достатъчно бързо и просто, трябва само да сложите продуктите и да не се занимавате повече, а безспорно всички ги обичат.
Съставките
моркови 4 бр.
лук 2 бр.
ориз 2 стека.
Пилешки бутчета 800 гр
Заквасена сметана 2 супени лъжици
къри 0,5 ч.л.
Черен пипер 0,5 ч.л.
сол на вкус
вода 3 чаши
Слънчогледово масло 3 супени лъжици
Подготовка
В заквасената сметана добавете сол, къри, пипер, разбъркайте. Залейте бутчетата със сместа и оставете да престоят поне 30 минути.
Нарежете на ситно лука, настържете морковите и запържете зеленчуците в тиган със слънчогледово олио.
Сложете лук и моркови в дълбока тавичка за печене. Залейте с ориз, изсипете водата, посолете. Поставете бутчетата
Покрийте с фолио и сложете във фурната за 60 минути. Температурата трябва да бъде 180-200 градуса. 10 минути преди края на готвенето, отстранете фолиото.
Съвет към онези, които обичат ястията по-пикантно: Преди да изпратите тавата за печене във фурната, сложете няколко нетретирани скилидки чесън в ориза .