1 пиле (или 1 кг. пилешки бутчета)
1,5 ч.ч. ориз
сол и черен пипер на вкус
5-6 с.л. олио
1 кубче пилешки или зеленчуков бульон
1 глава кромид лук
Пилето се нарязва на порции и парчетата месо се натъркват добре със сол и черен пипер, след което се запържват от всички страни в загрятата мазнина. Изваждат се в отделен съд, а в тигана от пилето се слага накълцаният лук и се задушава, докато стане прозрачен. Прибавя се добре измитият ориз и отново се запържва, докато оризът стане стъклен на вид. Долива се 1,5 ч.ч. вода, добавят се стритият бульон, сол и черен пипер на вкус и съдържанието на тигана се прехвърля в тавичка. Отгоре се подреждат запържените порции месо и се пъха в загрята на 220 градуса фурна. Ястието се наблюдава и щом оризът попие водата, се доливат отново 1,5 чаши - общо на 2 пъти (общото съотношение ориз:вода е 1:3). Щом оризът е готов, а пилето се запече добре, ястието се изважда от фурната.