Пиле с ориз по испански

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти
Основни ястия
Пиле с ориз по испански
43544
Снимков материал: pixabay.com
Пиле с ориз по испански

 

 

 

 

Ароз кон поло, наричат пилето с ориз в Испания. То е класическо ястие в Испания и Латинска Америка, с множеството си различни варианти за приготвяне, типични за всяка една страна.

Ако опитате Ароз кон поло в Куба и Перу, ще намерите доста разлики. Рецептата за Ароз кон поло в тази статия е леко изменена по моите предпочитания и в зависимост от продуктите, които съм имала под ръка. Например, можете да замените червеното чили на прах с червен пипер. Можете да добавите нарязани чушки (приготвени с лука) или грах (в края на микса). Това е лесно ястие, приготвящо се в един съд, което е изключително подходящо за всяка едно семейство.

 

 

Продукти:

Пилето:

3 с.л. зехтин

1 пиле с големина 1-1,3 кг., нарязано на отделни парчета или 1-1,3 кг. пилешки бутчета или гърди без кости и без кожа

1/2 чаша брашно за овалване

Сол

Прясно смлян черен пипер

Червен пипер

 

Ориза:

2 с.л. зехтин

1среден нарязан жълт лук

1 скилидка смлян чесън

2 чаши бял ориз

3 чаши пилешки бульон

1 с.л. доматена паста или 1 чаша изцедени нарязани на кубчета пресни или консервирани домати

Щипка риган

1 ч.л. сол

 

Начин на приготвяне:

Загрейте 3 с.л. зехтин в голям тиган (с капак) на средно висока температура. Сложете брашното в широка купа и добавете сол, черен пипер и червен пипер. Оваляйте пилешките парчета в сместа и ги сложете в тигана, за да ги запържете. Запържете по няколко минути от всяка една страна, докато пилето придобие кафеникъв цвят. Използвайте решетъчна лъжица за да извадите пилето от тигана и го оставете настрани.

Добавете ориза в тигана, за да го запържите. Добавете допълнително зехтин, ако е необходимо. Разбъркайте добре за да може зехтина да се смеси с ориза. Не прекалявайте с бъркането, за да може ориза да се позапържи и да покафенее. След като ориза покафенее добавете лука и чесъна. Запържете сместа, като разбърквате начесто, докато лука омекне, около 4 минути.

 

 

Сложете пилешките парчета върху ориза с кожата нагоре. Разбъркайте в отделна купа бульона, доматите, солта и ригана. Излейте получена смес върху ориза и пилето. Оставете да поври на ниска температура, като покриете тигана. Оставете ориза да се приготви за около 20-25 минути, в зависимост от ориза, който използвате и указанията на опаковката. Пробвайте дали ориза е готов, като използвате вилица. Можете да добавите и грах, ако желаете. В края трябва да добавите сол и черен пипер по ваш вкус.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft