Пиле с пармезан

вход през zajenata.bg
40255
Снимков материал: pixabay.com
Пиле с пармезан

 

 

 

 

 

Пилето с пармезан е едно ястие, което всеки един добър готвач трябва да има в репертоара си. Щом веднъж разберете как точно се прави ястието то със сигурност ще стане едно от любимите ви.

Пилето с пармезан е едно от най-добрите предложения, което мога да се сетя за обезкостени пилешки гърди. Един от триковете в тази рецепта е вместо да режете половин глава лук, първо да я обелите и след това да я настържете с рендето. По този начин лукът ще се сготви по-бързо и ще пусне повече от своя сок, а вие ще приготвите соса си доста по-бързо.

 

 

Продукти:

 

За соса:

1/2 голям жълт лук

1/4 чаша зехтин

2 средни скилидки чесън (обелени и смляни)

800 гр. консерва домати

1 ч.л. сух риган

Щипка захар

Щипка люспи червен пипер

 

За пилето:

4 пилешки гърди

Сол

2 яйца

1 чаша галета

1 чаша пресно настърган пармезан

1/4 чаша зехтин

2 с.л. пресни листа босилек (ситно нарязани)

200 гр. сирене моцарела (настъргано)

 

 

Начин на приготвяне:

Първо приготвяме соса. Нарежете на рендето половината глава лук. С помощта на рендето ще нарежете лука по наситно и ще пуснете повече от сока му. Загрейте зехтина в тиган на средно силен котлон. Добавете лука и запържете леко за около 2-3 минути. Добавете ситно нарязания чесън. Запържете за още една минута. След това добавете доматите, ригана, червения пипер и захарта. Намелете котлона и оставете соса да се повари за около 10-12 минути, докато приготвяте пилето.

Загрейте фурната на 200 C. Поставете всяко едно от пилешките филета върху двоен пласт кухненска хартия. Като използвате чук за месо, изравнете и начукайте пилешките филета. Посолете добре всяко едно от парчетата.

 

 

Разбъркайте 1/2 чаша пармезан, галетата и щипка сол в плитка купа, която да ви бъде удобна за да оваляте пилешките гърди. В отделна купа разбийте двете яйца.

 

  

 

Загрейте 1/4 чаша зехтин в голям тефлонов тиган на средно висока температура. Зехтина трябва да бъде нагрят, без да дими. Натопете всяко едно от пилешките бонфилета първо в сместа с яйцата, а след това в сместа с галетата. След това ги сложете в нагорещения тиган. Намалете котлона на средна температура и внимателно изпържете бонфилетата, докато се зачервят, за около 3-4 минути от всяка една страна.

 

      

 

Сложете доматен сос на дъното на огнеупорно тава. Наредете готовите пилешки бонфилета в тавата. Залейте ги с останалия доматен сос. Поръсете отгоре с нарязания босилек. Добавете моцарелата и останалата половин чаша пармезан.

 

     

 

Печете във фурната за около 10-12 минути, или докато моцарелата придобие кафеникав цвят. Сервирайте със паста, като използвате соса от тавата.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft