Пиле с праз
1 Ноември 2013
26112
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1,5 кг пилешко месо (от гърди, бутче, бяло месо)
1,5 кг праз лук
1 ч.л. черен пипер
1 с.л. червен пипер
1 ч.л. чубрица
1 ч.ч. олио
Нарежете пилешкото на кубчета. Праза почистете добре и нарежете на ситно. Наръсете половината от праза на дъното на дълбока тенджера с незалепващо дъно, отгоре подредете пилешкото и върху него - останалия праз-лук. Поръсете със сол, черен пипер, червен пипер и чубрица, след което излейте върху праза и олиото. Долейте с малко вода, след което оставете ястието да къкри на тих огън, докато месото стане готово. Малко преди да дръпнете от огъня, прибавете червения пипер и разбъркайте добре.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари