![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
1-2 кг пилешко месо
бутчета, крилца или цяло пиле, разделено на парчета
МАРИНАТА:
2 скилидки чесън
60 мл настърган пресен джинджифил
2 ч л гарам масала
1 ч л каенски пипер
1 ч л червен пипер
1/2 ч л куркума
1 ч л сол
250 г гъсто кисело мляко
60 мл лимонов сок
1 с л олио
В неголяма купа се смесват всички продукти за маринатата. Леко се отделя кожата на пилешките гърди и бутчета. Парчетата пиле се поставят в голям плик. Заливат се с маринатата. Пликът се завръзва и се обръща няколко пъти, за да се покрие месото добре с маринатата. Пликът се поставя в съд и се прибира в хладилника за една нощ. Месото (без плика) се прехвърля в огнеупорна тава. Пиле Тандури се пече се в предварително загрята фурна на 230 С за около 35-40 минути като периодично се обръща.