Пиле Терияки с ананас

вход през zajenata.bg
Пиле Терияки с ананас
admin
Добавена от: admin
29402
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

450 гр. обезкостени пилешки гърди
1 с.л. масло
сол и черен пипер на вкус
Сос:
1 с.л. нишесте
2 с.л. вода
2 с.л. соев сос
1 с.л. кафява захар
1 скилидка чесън, счукан
щипка чили
1 чаша вода
За топинга:
4 кръгчета ананас от консерва

Сложете всяка порция пилешки гърди между два листа прозрачно фолио. Със страничната част на чука за месо или с точилка леко разточете пилешкото, докато стане с дебелина около половин сантиметър. Отстранете фолиото. Поръсете пилешкото със сол и черен пипер.
В голям тиган разтопете маслото на среден огън. Добавете пилешкото и гответе 6-8 минути, докато покафенее и центърът му вече не е розов на цвят. Извадете пилето от съда и заделете настрана.
В малка купа сложете 1 с.л. нишесте и 2 с.л. вода. Бъркайте, докато нишестето се разтвори и оставете настрана.
В същия съд от пилешкото добавете останалите продукти и ги възварете. Прибавете нишестето и бъркайте, докато сместа се сгъсти.
Добавете кръгчетата ананас в съда и ги гответе, докато се стоплят и се покрият добре със соса. Извадете ананаса и го оставете настрана. Върнете пилешкото в съда и го покрийте добре със соса, така че да се затопли.
Сложете пилешкото върху плато и покрийте с кръгчета ананас. Поднесете с кафяв ориз и салата по желание! 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft