450 гр. обезкостени пилешки гърди
1 с.л. масло
сол и черен пипер на вкус
Сос:
1 с.л. нишесте
2 с.л. вода
2 с.л. соев сос
1 с.л. кафява захар
1 скилидка чесън, счукан
щипка чили
1 чаша вода
За топинга:
4 кръгчета ананас от консерва
Сложете всяка порция пилешки гърди между два листа прозрачно фолио. Със страничната част на чука за месо или с точилка леко разточете пилешкото, докато стане с дебелина около половин сантиметър. Отстранете фолиото. Поръсете пилешкото със сол и черен пипер.
В голям тиган разтопете маслото на среден огън. Добавете пилешкото и гответе 6-8 минути, докато покафенее и центърът му вече не е розов на цвят. Извадете пилето от съда и заделете настрана.
В малка купа сложете 1 с.л. нишесте и 2 с.л. вода. Бъркайте, докато нишестето се разтвори и оставете настрана.
В същия съд от пилешкото добавете останалите продукти и ги възварете. Прибавете нишестето и бъркайте, докато сместа се сгъсти.
Добавете кръгчетата ананас в съда и ги гответе, докато се стоплят и се покрият добре със соса. Извадете ананаса и го оставете настрана. Върнете пилешкото в съда и го покрийте добре със соса, така че да се затопли.
Сложете пилешкото върху плато и покрийте с кръгчета ананас. Поднесете с кафяв ориз и салата по желание!