Когато открием подобна рецепта, оригинална и необичайна, непременно бързаме да я изпробваме и да споделим с вас резултата. Днешното пиле в тесто е ястие, чийто вкус оправдава всички усилия.
Имате нужда от цяло пиле, от което трябва да се опитате да отделите всички кости. За целта отрежете крилата, хрущяла на пищяла, шията. Разрежете трупа по костта в центъра на гръдната кост. С помощта на остър нож внимателно започнете да плъзгате месото от костите и ребрата. Придвижете се към гръбначния стълб. Подрежете сухожилията в раменните стави, отделете месото от гръбнака. Накрая изрежете бедрената кост и пищяла.
Това е най-сложната част от рецептата - по-нататък е истинска кулинарна поезия! Ето необходимите продукти за тази пилешка фантазия в тесто :
Пиле Фантазе в тесто с бекон и кашкавал
Продукти:
1 кг готово тесто с мая
1 пиле (1,5 кг)
60 гр.
20-тина тънки ленти бекон
3 с.л. розмарин
3 с.л. мащерка
150 гр. кашкавал
80 гр. колбас
сол и черен пипер на вкус
1 яйце
Приготвяне:
Намачкайте мекото масло с нарязани подправки: розмарин и мащерка. Поставете обезкостеното пиле с кожата нагоре върху дъска за рязане. Разнесете ароматното масло под кожата.
Обърнете месото, подправете със сол и черен пипер на вкус. Подредете лентите бекон по протежение на пилешкото. Поставете филийки кашкавал и салам в центъра. Навийте на руло.
Намажете леко с мазнина правоъгълна форма за печене. Поставете размразеното тесто във формата, така че краищата му да излизат извън тавата.
Поставете пилешкото руло във формата с тестото. Прегънете краищата на тестото върху рулото като плик. Обърнете го с шева надолу и намажете повърхността с яйце. Печете на 180 градуса за час и половина.
Ароматно масло с билки, пушени меса, кашкавал, бекон - богатството им от вкусове и аромати е напълно запазено под слоя меко тесто. Опитайте, наистина е вкусно и изненадващо сочно. Ще се радваме, ако оцените нашата рецепта и я споделите с приятелите си!