Пиле шкембе
22 Декември 2011
12995
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
400 г пилешки гърди
40-50 г масло
750 мл прясно мляко
3 ч. л. брашно
1-2 ч. л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус
4-5 скилидки чесън
1 к. ч. оцет
Счуканият чесън се смесва с оцета. Готовата супа се сервира със заливката от чесън и оцет.
Надробеното пилешко месо се връща в супата.
Сместа се сипва в чорбата, като може да се посоли.
Разбърква се добре и се прибавя малко от млякото. Поръсва се с червен пипер.
Млякото се сипва в бульона от варенето на пилето.
Месото се сварява в подсолена вряла вода, след което се обезкостява и се нарязва на малки парченца.
Маслото се разтопява и се смесва с брашното.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари