Вкусна рецепта за руло от пилешки гърди с бекон и заквасена сметана. Само като прочете човек списъка с необходимите продукти за този фин деликатес , вече знае, че ще е вкусно!
Рулото от пиле с бекон е невероятно както топло, така и студено. Не пропускайте да опитате тази рецепта и изненадайте гостите си с тази оригинална рецепта !
Руло от пиле с бекон
Продукти:
Бекон на ленти - 400 гр.
Пилешки гърди - 700 гр.
Шунка - 150 гр.
Настърган кашкавал - 200 гр.
Яйца - 4 бр.
Брашно - 200 гр.
Сол - 10 гр.
Черен пипер - 5 гр.
Червен пипер - 3 g
Заквасена сметана - 50 g
провансалски билки - 5 g
Форми за печене с размери 10см х 25см
Приготвяне:
Първо настържете кашкавала, а шунката нарежете на по-дебели филийки.
Намажете формата за печене с олио.
Поставете бекона на дъното на формата, така че да стърчи над ръбовете и извън тях.
Сложете яйцата в купа, овкусете със сол, черен пипер и подправки (провансалски или на вкус).
Нарежете пилешките гърди на тънки филийки, овкусете със сол, черен пипер и олио.
Разбъркайте добре.
Оваляйте пилешките гърди първо в брашното, а след това в яйчената смес.
Поставете пилешките гърди на дъното на формата.
Продължете с филийките шунка и настъргания кашкавал.
Отгоре изсипете останалата яйчена смес.
Наредете отново пилешки гърди, резени шунка, кашкавал.
Сега добавете червен пипер на прах и заквасена сметана към останалата яйчена смес.
Залейте всичко отгоре.
Сгънете стърчащите краища на бекона отгоре и покрийте с фолио.
Печете във фурната на 180 градуса за 1 час.
Пожелаваме ви добър апетит!