Пиле-яхния в доматен сос
16 Октомври 2013
78030
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Пилето се почиства, измива и нарязва на порции. Слага се в тенджера заедно с олиото, нарязаните лук и морков. Задушава се, докато лукът стане прозрачен (5-10 минути). Към ястието се доливат около 1 1/2 ч.ч. топла вода (така че да покрие месото). Овкусява се със солта, чесъна, дафиновия лист и черния пипер. Месото се оставя да ври на тих огън. Щом пилешкото се свари, в отделен съд се нарязват на дребно доматите (пресни или от консерва) и към тях се добавя 1 препълнена с.л. брашно и 1 ч.л. стрита чубрица. Разбъркват се добре, за да се получи гъста каша, която се добавя към ястието. Бърка се непрекъснато, за да не залепне от брашното. Накрая се добавя маслото.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари