Пиле-яхния в доматен сос

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Пиле-яхния в доматен сос
Пиле-яхния в доматен сос
admin
Добавена от: admin
78030
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1/2 пиле 
6 с.л. олио 
1 глава лук 
1 морков 
1 ч.л. сол 
половин дафинов лист 
черен пипер 
5-6 скилидки чесън 
2-3 домата 
1 с.л. брашно 
1 ч.л. чубрица 
1 с.л. краве масло

Пилето се почиства, измива и нарязва на порции. Слага се в тенджера заедно с олиото, нарязаните лук и морков. Задушава се, докато лукът стане прозрачен (5-10 минути). Към ястието се доливат около 1 1/2 ч.ч. топла вода (така че да покрие месото). Овкусява се със солта, чесъна, дафиновия лист и черния пипер. Месото се оставя да ври на тих огън. Щом пилешкото се свари, в отделен съд се нарязват на дребно доматите (пресни или от консерва) и към тях се добавя 1 препълнена с.л. брашно и 1 ч.л. стрита чубрица. Разбъркват се добре, за да се получи гъста каша, която се добавя към ястието. Бърка се непрекъснато, за да не залепне от брашното. Накрая се добавя маслото.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft