1 пиле /около 1 кг - нарязано на порции или късчета (само бялото месо)
1 супена лъжица краве масло
2 зелени чушки
2 глави кромид лук
3 домата
½ супена лъжица сол
1.5 чаена чаша пилешки бульон
3 патладжана
3 супени лъжици олио
няколко стръка магданоз
за поднасяне: сварен кускус или ориз
Измиваме и обелваме патладжаните. Срязваме ги на две и всяка половинка нарязваме на кубчета. Посоляваме и оставяме да престоят 30 минути. Измиваме ги отново, изстискваме с ръце и подсушаваме. Изпържваме патладжаните в сгорещеното олио от двете страни. Изваждаме ги в чиния.
Изчистваме и измиваме пилето и го подсушаваме. Порционираме го. Разтопяваме кравето масло и пържим пилешките късчета от всички страни. Слагаме върху тях изчистените и нарязани чушки, патладжаните. Заливаме с бульона, поръсваме с нарязания лук и с доматите – обелени, изчистени от семките и дребно нарязани, и с нарязания магданоз. Посоляваме и разбъркваме леко. Похлупваме с капак и готвим на тих огън 45 минути.
Поднасяме яхнията върху канапе от сварен кускус/ориз.