Пилешкото месо е сред най-употребяваните в едно домакинство. То е диетично, вкусно и с него може да приготвите какво ли не.
То се приготвя лесно и просто, а вкусът му е наистина невероятен. И най-важното, няма да ви отнеме много време, а ще си спомняте вкуса му дълго, след като сте го изяли!
Говори се, че това е сред любимите рецепти на кралица Елизабет Втора. Честно казано, не знаем дали тази рерцепта има нещо общо с кралския двор, но определено е достойна за него. Ето как се прави прочутото Пиле по кралски за 30 минути :
Пиленце по кралски за 30 минути
Продукти:
1 глава кромид лук
1 с.л. растително масло
1 чаена лъжичка доматено пюре
1 с.л. паста къри
150 мл пилешки бульон
1 бр. дафинов лист
морска сол и черен пипер на вкус
1 чаена лъжичка захар
450 милилитра майонеза
лимонов сок
4 с.л. сладко от кайсии
450 гр. варено пиле (гърди)
2 суп. лъжици сметана
Начин на приготвяне:
Сварете пилешкото месо.
Сложете тигана на огъня, добавете растително масло и нарязания лук. Запържете за около четири минути. Добавете къри пастата и пържете още няколко минути. След това добавете доматеното пюре и разбъркайте добре.
Изключете котлона и добавете дафиновия лист, морската сол, черния пипер и пилешкия бульон. Включете отново котлона и изчакайте да кипне. Прибавете лимоновия сок и захарта, след това намалете огъня до минимум и оставете да покъкри за 10-ина минути.
Вземете цедка и прецедете соса през нея. След като той изстине, добавете майонезата, сладкото от кайсии и сметаната.
Нарежете свареното пилешко месо на парченца и го изсипете в соса. Ястието е готово! За тази вкусотия е изключително подходяща гарнитура от ориз!
Да ви е сладко!