Тази филипинска традиционна рецепта с влияние от испанската кухня е лесна за приготвяне. Вкусът е едновременно приятен за небцето и внася малко екзотика в ежедневното меню!
В тиган изсипете 4 супени лъжици олио и загрейте на средна температура. Сложете картофите и гответе около 1 минута. След това добавете морковите, задушете ги за 2 минути и накрая сложете нарязаната пиперка и гответе още една минута. Махнете зеленчуците от огъня и подсушете тигана с домакинска хартия.
В същия тиган поставете и останалите 2 супени лъжици олио. Добавете лука и чесъна и запържете около 1 - 2 минути. След това добавете пилешкото и запържете, докато потъмнеят от всички страни. Прибавете доматеното пюре, ананаса, заедно със сока от консервата, соевия сос и дафиновия лист. Оставете сместа да къкри около 20 минути, като разбърквате от време на време.
Добавете предварително сготвените зеленчуци и варете, докато картофите се сварят. Накрая прибавете граха и гответе още само 2 минути.
Приятен апетит!