1 сварено или печено пиле - само месото, почистено от кожата и костите
3-4 с.л. брашно
100 гр. масло
2-3 с.л. олио
счукан чесън
пилешки бульон (или разбито кисело мляко)
черен пипер
индийско орехче
В подходящ съд се разтопява маслото и се прибавя олиото. След като се загрее мазнината, в нея леко се запържва счуканият чесън, добавя се накъсаното пилешко месо, 3-4 с.л. брашно и се разрежда с пилешки бульон (Забележка: Когато се използва пилешки бульон, не се слага сол, но когато се добавя разбито кисело мляко с вода - като айрян - се добавя сол на вкус). Бърка се до сгъстяване, така че да се получи средно гъста каша. Накрая се добавя черният пипер и малко от настърганото индийско орехче.
Идея: по желание може да добавите към ястието 1 нарязан морков и 1 глава кромид лук - добавят се при мазнината, заедно с чесъна.