Пилешка каша

вход през zajenata.bg
Пилешка каша
admin
Добавена от: admin
24560
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 сварено или печено пиле - само месото, почистено от кожата и костите
3-4 с.л. брашно
100 гр. масло
2-3 с.л. олио
счукан чесън
пилешки бульон (или разбито кисело мляко)
черен пипер
индийско орехче

В подходящ съд се разтопява маслото и се прибавя олиото. След като се загрее мазнината, в нея леко се запържва счуканият чесън, добавя се накъсаното пилешко месо, 3-4 с.л. брашно и се разрежда с пилешки бульон (Забележка: Когато се използва пилешки бульон, не се слага сол, но когато се добавя разбито кисело мляко с вода - като айрян - се добавя сол на вкус). Бърка се до сгъстяване, така че да се получи средно гъста каша. Накрая се добавя черният пипер и малко от настърганото индийско орехче. 
Идея: по желание може да добавите към ястието 1 нарязан морков и 1 глава кромид лук - добавят се при мазнината, заедно с чесъна.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft