2-4 пилешки бутчета с горната част
3-4 скилидки чесън
2 глави лук
5-6 моркова
2-3 картофа
1-2 супени лъжици брашно
1 супена лъжица Вегета
1 супена лъжица (равна) смлян червен пипер
1/2 чаена лъжичка смлян черен пипер
магданоз, сол, чубрица и други подправки на вкус
1. Първо се варят бутчетата - може и в тенджера под налягане. Месото се отделя от костите и кожата, и се нарязва на дребни парченца.
2. Картофите се обелват и нарязват на малки кубчета. Лукът и морковите се наситняват в блендер. Запържват се в малко олио, а към края на пърженето се добавят брашното и червеният пипер.
3. Всичко се запържва за кратко, след което се налива вода и се добавят и картофите. Когато се сварят картофите, се прибавят месото и подправките.
4. Оставят се да врат на тих огън, докато всички съставки омекнат и се смесят напълно вкусовете. Може да намачкате зеленчуците с вилица, въпреки, че ще се разварят достатъчно добре.
Забележка:
Ако искате кашата да е по-гъста или пък сте сложили повече вода, сложете и 2-3 супени лъжици ориз - също е вкусно.