4 парчета пилешки гърди, нарязани на кубчета
50 мл. зехтин
2 глави лук, ситно нарязан
4 скилидки чесън, нарязани на ситно
35 гр. къри
2 чаени лъжички канела (по желание)
2 чаени лъжички червен пипер
2 дафинови листа
1 чаена лъжичка джинджифил
1 чаена лъжичка кленов сироп (или друг подсладител на вкус)
2 супени лъжици доматено пюре
600 мл. кисело мляко
сок от един лимон
сол
1 чаена лъжичка черен пипер
Загрейте зехтина в голяма тенджера на среден огън. Запържете лука, докато стане светлокафяв на цвят. Добавете чесъна, кърито, канела (ако използвате), червен пипер, дафинов лист, джинджифил, кленов сироп и сол. Бъркайте лука с подправките 2 минути. Добавете пилето, доматеното пюре и киселото мляко. Оставете чорбата да заври, намалете котлона на най-ниска степен и гответе, докато пилето се свари. След това извадете дафиновия лист, добавете лимонов сок и чаена лъжичка черен пипер. Разбъркайте и поднесете чорбата веднага.